Ofte stilte spørsmål

Hvordan lager jeg hull for å montere brakettene når jeg ønsker å montere Click Rail under himlingen?

clickrail-boorinstructieDu kan markere hullene ved bruk av Click&Connect brakettene som mal. Brakettene er utviklet slik at skruene kan skrues inn skrått med en maks vinkel av 10 grader, hvoretter skinnen kan festes rett under himlingen. Ved hjelp av en lengre borr er det mulig å minske vinklen.

Hvordan unngår jeg at rammene tipper fremover?

manual tiltingRammer som er hengt opp ved hjelp av snorer, har alltid tendens til å tippe litt fremover. Du har kanskje merket dette i museer, hvor dette blir gjort bevisst for å hindre refleks.

Hvor mye rammene skal tippe forover og hvordan man justerer dette er avhengig av forskjellig faktorer (se vedlegg).

Hva slags type maling skal brukes for å male over skinnen?

Artiteq profiler er lakkert med en polyester basert pulver-lakkering som vanligvis er lett å overmale. Primer typen kan overmales med vanlig maling ( latex-, akryl-, eller alkyd basert). Hvis du ønsker å overmale profilene er det viktig å avfette profilen og bruke fint slipepapir i forkant.

Kan jeg kappe profilen i lengde?

Våre aluminium profiler kan kappes enkelt ved hjelp av en baufil.

Er det mulig å demontere opphengssystemet og montere det et annet sted?

Når profilen er montert sitter den skikkelig fast på brakettene for å danne en sikker og trygg opphengsløsning. Systemet er utviklet for permanent montering. Når man demonterer alle deler er det nødvendig å sjekke de og bytte evt skadede elementer. Festebraketter og evt plugger må uansett byttes for å kunne garantere sikker montering.

Beste måte for å løsne profilen fra festebrakettene er ved å bruke en flat skrutrekker i underkant av profilen (akkurat der hvor braketten sitter). Du må starte på en side og jobbe mot den andre siden. For å unngå (i alle fall minske risikoen for det) skader på veggen, anbefaler vi å bruke en metallplate bak skrujernet.

Er det mulig å dimme et Combi Rail Pro Light system?

Dimming er ofte kun ønskelig når man belyser andre objekter eller bruker det som rombelysning. Vanligvis er dimming ikke så viktig når det handler om punkt belysning.

Når det gjelder punkt belysning (for eksempel et maleri) er det mer hensiktsmessig å velge riktig effekt til lyspære. Til tross for at det er fullt mulig å dimme LED lyspærer, er det nødvendig å bruke riktige deler og lengden av systemet spiller også en rolle. Philips (vi bruker Philips pærer i vår sortiment) garanterer at deres 7W og 8W pærer kan dimmes men ikke 3,4W modellen. Vi anbefaler at du sjekker Philips webside for mer informasjon: www.philips.com/masterledlamps.

Det er enklere å dimme halogen pærer men man må ta i betraktning at halogen pærer bruker 5 ganger mer energi en LED, mens gjenomsnitt levetid er 20 ganger kortere en LED.

Oppsummert: Til tross for at det er mulig å dimme vår Combi Pro light system, anbefaler vi å heller velge pærer med effekt basert på ditt belysnings behov.

Vi anbefaler uansett bruk av LED pærer istedenfor Halogen som er mer økonomisk pga lengre levetid og mindre energi forbruk. Vår erfaring er at MasterLED 7W dekker behovet i de fleste situasjoner.

Jeg har lagt merke til at nylon snøret krøller seg opp. Hvordan kan jeg rette den opp?

Det hender at nylonsnøret krøller seg opp etter at det har vært rullet sammen i forpakningen en stund. Normalt vil vekten av rammen være nok til å rette på snøret. Hvis ikke dette har ønsket resultat, kan man feste en vekt på snøret. For å hjelpe prosessen kan man i tillegg legge snøret i varmt (ikke kokende eller for varmt!) vann i noen timer.

Skruene som følger med Top Rail virker større enn hullene i profilen.

Vi anbefaler at du skrur skruen inn med en kvart omdreining før du monterer skinnen.