5 RÅD FOR Å FORHINDRE AT RAMMER TIPPER FREMOVER

Les våre 5 råd for å forhindre at rammer tipper

Det kan være vanskelig å planlegge og henge opp dine favoritt rammer, bilder eller andre dekorasjoner på veggen. Et Artiteq bildeopphengs system lar deg komponere en galleri vegg med flere rammer, bilder og kunstverk. Når man skaper en galleri vegg, er det spesielt gøy å leke med å henge flere rammer basert på størrelse og type dekorasjoner. Når du bruker rammer av forskjellige størrelser, tykkelse og vekt, kan noen typer tippe fremover. Hvordan kan du forhindre dette? Som spesialist innen oppheng, har vi flere tips og råd rettet mot å forhindre at rammer skal tippe fremover, uten at dette påvirker ditt valg av rammer og layout. Se våre 5 råd under.

RÅD 1. HVORFOR TIPPER RAMMER FREMOVER?

Størrelse, tykkelse og vekt, samt lengde på opphengssnor, påvirker tipping av en ramme. Om rammen er tykk, liten eller om vekten konsentreres i front, kan rammen tippe fremover. Om du bruker en lang opphengssnor kan også gjøre at rammen tipper fremover.

RÅD 2. BRUK TO OPPHENGSSNORER

Vekten på rammen bestemmer valg av krok og snor, i kombinasjon med maksvekt pr meter på våre opphengs systemer. Veggdekorasjoner vil alltid henge mer stabilt om to opphengssnorer og to opphengskroker blir benyttet. Når du skal henge opp flere rammer sammen på en opphengssnor, anbefaler vi å benytte to opphengssnorer. Dette vil redusere at øverste del av rammen tipper fremover. En annen fordel er at maksvekten på rammen blir doblet.

RÅD 3. FJERN OVERFLØDIG OPPHENGSSNOR

Perlon snor og stål snor er tilgjengelig i 1mm og 2mm tykkelse, med lengde fra 100cm til 500cm. Avhengig av hvilken lengde på snor som blir valgt, er det en betydelig sjanse for at det vil bli overflødig snor etter at rammen er hengt opp. Du kan kutte av overflødig snor, eller rulle den opp bak rammen om du ønsker det. Bruk tape eller dobbeltsidig tape for å feste snoren bak rammen. Om rammen er relativt lett, anbefaler vi å fjerne overflødig snor. Dette er fordi stivheten i snoren kan dytte rammen fremover. Bruk av opphengssnor på 1mm fremfor 2mm kan også hjelpe da den er mindre stiv.

RÅD 4. JUSTER OPPHENGSPUNKTET BAK PÅ RAMMEN

Plasseringen av opphengspunktet bak på rammen vil påvirke om rammen vil tippe fremover eller ikke. En ramme vil ofte tippe fremover om opphengspunktet bak på rammen sitter for lavt. Ved å justere på plasseringen, vil du hindre rammen fra å tippe fremover. Opphengssnoren vil deretter plassered så nære rammen som mulig. Om opphengspunktet plasseres på kanten av rammen, vil rammen også kunne tippe. I et slikt tilfelle, juster opphengspunktet så langt frem på rammen som mulig.

RÅD 5. BRUK AVSTANDSSTYKKER PÅ BAKSIDEN AV RAMMEN

Avstandsstykker festes på baksiden av rammen. Plasser disse øverst og nederst på rammen for å dytte rammen litt frem for å forhindre at det tipper ut fra veggen. Artiteq tilbyr selvklebende avstandsstykker i skum eller transparent. Avstandsstykkene i skum er litt tykkere. Begge utgavene er laget av myke materialer for å unngå skader på vegg.

EKSTRA RÅD: bruk vårt nyeste verktøy for å forhindre tipping: TILT REDUCER

Tilt Reducer sørger for at rammer og malerier som blir hengt med et bildeopphengs system tipper mindre ut fra veggen. På denne måten vil rammene dine henge mer flatt mot veggen.