Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål angående våre produkter? Under finner du spørsmål vi opplever mange stiller. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på kan du ta kontakt med oss direkte. Vi bistår med glede.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan lager jeg hull for å feste brakettene når jeg skal montere skinnen?

Du kan markere hullene ved å bruke Click&Connect-brakettene som mal. Disse er utviklet slik at skruene kan skrus inn skrått med en maks vinkel på 10 grader. Ved hjelp av et lengre borr er det mulig å redusere vinkelen, se eventuelt Click Rail drillinstruksjon.

Hvordan hindrer jeg rammene i å tippe forover?

Rammer som henger i snor har en tendens til å tippe noe forover. Dette kan også merkes i museer, der dette er gjort bevisst for å hindre refleksjon av lys. Hvor mye rammene tipper og hvordan man justerer dette er avhengig av flere faktorer, se instruksjon for justering av rammer.

Hva slags type maling skal brukes for å male skinnen?

Artiteq-skinner er lakkert med et polyester-basert lag som generelt sett går fint å male over. Primer-varianten kan males over med normale malingstyper (basert på latex, akryl eller alkyd). Dersom du ønsker å overmale skinnene, må du først gjøre klar overflaten. Dette gjøres ved å fjerne fett (med sprit) og å polere raskt med fint sandpapir.

Kan jeg redusere lengden på skinnen?

Det kan du! Skinnen kan kappes med baufil til ønsket lengde.

Kan jeg demontere opphengssystemet for å montere det et annet sted?

Skinnene er godt festet i Click&Connect-brakettene da det må henge trygt og pålitelig. Systemet er i utgangspunktet utviklet for å monteres en gang. Dersom du demonterer alle deler er det viktig at du går over dem for å se at ingen er skadet, og eventuelt bytter ut disse. Click&Connect-brakettene og pluggene må erstattes.

Den beste måten å fjerne skinnen fra brakettene er ved å løsne skinnen fra bunnen (direkte på braketten) med en flat skrutrekker. Begynn på en side og jobb deg mot den andre. For å unngå skade på veggene anbefaler vi at du plasserer en plate i stål eller aluminium (eller noe lignende) under skrutrekkeren. Avhengig av veggtype kan du dermed unngå å dra pluggen ut av veggen.

Spørsmål om Combi Rail Pro Light

Er det mulig å dimme lysene til Combi Rail Pro Light?

Det er mulig, men ikke uten eksterne elementer. Vanligvis anbefaler vi å ikke dimme Combi Rail Pro Light. Først og fremst mener vi det ikke er nødvendig – disse lampene er ment for å lyse opp selve veggdekorasjonen, og vil ha liten effekt på rommets totale belysning. Når det kommer til spotbelysning er det enklere og vanligere å regulere lampenes intensitet ved å bruke passende lyspærer.

Dersom du fortsatt ønsker å dimme systemet råder vi deg til å kontakte en fagkyndig person. Hvilke komponenter som er nødvendig er avhengig av ulike faktorer, som skinnens lengde, hva slags pærer som brukes og antall lamper.

Hvilke lyspærer passer med Combi Rail?

Du har valget mellom LED og halogenpærer. Vi anbefaler alltid LED – disse er mer kostnadseffektive og varer lengre. Med disse unngår du at lys slipper ut fra baksiden av pærene, samt at lyset på veggen eller bildet er jevnere. I de fleste tilfeller vil en LED-pære på 7W være tilstrekkelig. Se eventuelt oversiktsdokument for pærer til Combi Rail Pro Light. Her finner du også informasjon om hvor mange lamper du kan ha per skinne.

Spørsmål om opphengssnorer

Kan snorene brukes utendørs?

Våre snorer er utviklet for bruk innendørs. Likevel; stålsnorer kan brukes utendørs, men vær obs på at belastningen på snorene vil være betraktelig høyere (for eksempel grunnet vind). Dersom disse brukes forsiktig (på lune steder) og byttes ut regelmessig burde det gå fint, men vi kan ikke ta ansvar for dette og vil ikke innfri garantier på denne fronten. Vi anbefaler ikke bruk av nylonsnorer utendørs, da disse blir påvirket av UV-lys og fuktighet.

Hvor lenge kan jeg bruke snorene?

Stålsnorer kan i prinsippet brukes «for alltid». Snorer i nylon, derimot, kan eldres. I vanlige innendørsklima tar denne prosessen lang tid (<20 år). Ved høyere temperaturer, høy luftfuktighet eller mye UV-lys, anbefaler vi, som en forhåndsregel, å bytte ut snorene hvert 10. år.

Nylonsnorene er krøllet. Hvordan retter jeg de?

Da nylonsnorene er rullet sammen i forpakningen er det mulig at de er krøllet når de tas i bruk. Vekten av rammen er i de fleste tilfeller nok til å rette ut snorene, og de kan i utgangspunktet benyttes med en gang. Dersom veldig små bilder skal henges opp kan du henge opp en vekt over natten. For å akselerere denne prosessen kan snoren legges i varmt (ikke kokende) vann i en time først.