En titt innom et sted med interiørdesign utenom det vanlige

et sted med interiørdesign utenom det vanlige

Bavon de Vor utvikler hjem til klienter i hele Nederland. For noen år siden bestemte prosjektutvikleren seg for å utvikle og bygge sitt eget hjem. Bavon installerte Artiteq Shadowline Drywall opphengssystem i hele huset. Dette var mye mer enn bare en funksjonell løsning, det var faktisk et nøye overveid estetisk valg.

Bavons vakre enebolig ligger like ved Hilversum og er omgitt av skog. «Huset er en bungalow i tre med et langt flislagt tak og sinkrenne,» sier Bavon. «Tømmerkonstruksjon er ikke spesielt vanlig i Nederland, det er mer utbredt i land som Norge og Sverige.

Et trehus omgitt av skog

Fra utsiden har huset et tradisjonelt skandinavisk utseende, som passer perfekt inn i det naturlige miljøet. Men på innsiden er designen ultramoderne. Bavon: «Visuelt har interiøret i huset vårt veldig klare linjer. For eksempel valgte vi et betonggulv og skjulte alle gulvlister og dørhengsler i veggene.» «Over alt i huset innebærer de store vinduene at du også er i kontakt med omverdenen. Jeg syntes det var viktig å inkorporere naturen i designet. Jeg ønsket å inkludere husets beliggenhet, men også de skiftende årstidene, det skiftende lyset og fargepaletten i interiørdesignet vårt.”

Bavon bygde fysisk sitt eget hus, og han installerte også Artiteq Shadowline
Drywall integrert opphengssystem uavhengig, sammen med gipsarbeideren.
Bavon: «Systemet er ikke komplisert, det er selvforklarende. Det krevde
litt forarbeid av gipsarbeideren, men alt gikk bra. Gipsarbeideren ble også
veldig fornøyd med resultatet.»

Funksjonelt og fleksibelt

Bavon monterte bildeopphengssystemet i hele huset. «Det fine med dette
systemet er at du kombinerer funksjonalitet med estetikk. Vi installerte det
konsekvent i alle rom i huset, inkludert på toalettet, badet og kjøkkenet!
Det gir oss full fleksibilitet. Dette systemet forhindrer også den kjente, men
irriterende sprekken som ofte sees i en pusset vinkelskjøt mellom tak og
vegg.»
Bavon er også veldig fornøyd med brukervennligheten. «Jeg er veldig
fornøyd med systemet. Ikke bare egner den seg til store klassiske malerier,
men også til for eksempel fotografier og annen veggdekorasjon. Hvis
skinnen er der uansett, er det mye mer sannsynlig at du henger noe på
den, siden det innebærer å ikke hamre inn spiker. Og det gjør det enda
morsommere!”

Fleksibel planløsning

Dette er en av årsakene til at Bavon valgte fleksibel planløsning. «Jeg ønsker å kunne flytte rundt på møblene. Jeg ønsker for eksempel å kunne flytte spiseplass og sittegruppe når årstidene skifter, slik at vi kan sitte der lyset er best og temperaturen er mest behagelig.»

Bavon mener at en fleksibel planløsning krever et fleksibelt veggsystem. Han valgte Artiteq Shadowline Drywall integrert opphengssystem. «Dette systemet er fullt ut integrert i veggene. Den kan bare monteres når man lager nye vegger og tak, den gir et resultat som er ekstremt skarpskårent.

Det er helt usynlig. Det eneste du kan se er den vakre skyggelinjen der skinnene er plassert.”

Designe og bygge ditt eget hjem

«Å designe og bygge et nytt hus fra grunnen av gir deg muligheten til å tenke på ting som gulvlister, varme, lys- og opphengssystemer,» sier Bavon. «Vi hadde muligheten til å gjøre det riktig fra starten av: tidløst og helt skjult. Og jeg er veldig glad for at vi har gjort dette.»

Et strømlinjeformet og rikt utseende

Bavon sier at bildeopphengssystemet gir mange alternativer fra et estetisk synspunkt: «Det skaper en veldig fin overgang mellom vegg og tak. Skyggelinjen som skapes gjør utseendet veldig strømlinjeformet og rikt. Det gir et tydelig skille mellom tak og vegg. Dette gjør at du for eksempel kan skape en fantastisk kontrast mellom vegg og tak med farger.»

 

Et sted for interiørdesign

Bavon anbefaler helhjertet systemet til folk som planlegger å bygge sitt eget hjem, eller som planlegger å totalrenovere hjemmet: «Relativt små ting i utformingen av huset kan noen ganger ha stor innvirkning. Noe dette bildeopphengssystemet er et godt eksempel på. Når folk designer interiøret, tenker de ofte på farge på veggene, eller et vakkert gulvteppe. Og når de tenker på opphengssystemer, er funksjonalitet øverst på listen.»

«Men det er så mye mer enn det. Dette er virkelig et sted for interiørdesign. En vakkert integrert bildeopphengssystem endrer hjemmet ditt på et estetisk nivå. Effekten er fantastisk. Fotografiene av huset vårt taler naturligvis for seg selv, men i det virkelige liv er resultatet enda mer fantastisk. Skyggelinjen tilfører så utrolig mye! Jeg er virkelig begeistret.»

SHADOWLINE DRYWALL

Shadowline serien gjør det enklere å bygge listefritt og er dermed kostnadsbesparende. Skinnen separerer vegg- og takplater og utelukker derfor sprekkdannelser som er et velkjent problem ved listefri bygging. Den diskrete «skyggelinjen» som dannes fanger opp små skjevheter og vil bli prikken over i’en når det gjelder det visuelle og estetiske. Samtidig får man et opphengssystem som tåler hele 20kg pr. meter som gir uendelige dekorasjonsmuligheter. Shadowline-serien bør være et naturlig valg for enhver boligutvikler som tenker bærekraftig og ønsker å utstyre boligen med en kvalitetsløsning for oppheng. På lik linje som belysning og ventilasjon vil også behovet for oppheng alltid være tilstede.