HVOR HØYT HENGER MAN ET BILDE?

Hva er den ideale høyden for et maleri eller en ramme på veggen?

Den ideale høyden for å henge et bilde er 145 cm. Du måler høyden fra gulvet til midten av bildet. Dette er kjent som «synshøyde», og i museer henger vanligvis bilder også i denne høyden. Om du ønsker å henge et bilde over en sofa, et bord eller en annen møbel, kan en annen høyde være mer ideelt. I denne bloggen vil vi derfor forklare de beste plasseringene for å henge opp et bilde, i forskjellige situasjoner.

HVOR HØYT HENGER MAN ET BILDE OVER EN SOFA?

Over sofaen, er en populær plass å henge et bilde. Når vi snakker høyde, anbefaler vi vanligvis minst 100 cm over sofaen din. Dette gir bildet avstanden det fortjener, og det blir ikke å se trangt ut.

Om du bestemmer deg for å henge ett bilde, er det best å velge et bilde som er proporsjonert til sofaen. Ca 2/3 av bredden på soffaen er perfekt.

HVOR HØYT HENGER DU ET BILDE OVER ET BORD?

Om du ønsker å henge et bilde over et bord, er det best å holde seg til en standard høyde på 145 cm. Forsikre deg om at størrelsen på bildet er innenfor proporsjonene til bordet. Det er ofte mer estetisk tiltalende å henge et større bilde langs ved lengden av bordet, i motsetning til bredden.

Å HENGE OPP ET BILDE BASERT PÅ MAGEFØLELSE

Dette rådet er, så klart, et generelt tips basert på folks preferanser.Du har kanskje en annen smak, og det er helt innenfor! Et bilde kan henges i en annen høyde, for å komplimentere rommets innredning. Derfor burde du ha det gøy, og eksperimentere med flere plasseringer, og se va du liker best.